söndag 28 augusti 2011

Extraknäck

Tänk att jag fått den stora turen att blivit erbjuden ett extrajobb med något som jag verkligen brinner för, nämligen språk! Jag har börjar jobba för ett tyskt företag med att översätta deras hemsida till svenska. Jag jobbar när jag vill, så mycket jag vill. Kan man ha ett bättre extraknäck?! Detta är perfekt för mig i alla fall. Synd bara att inte excel vill vara min vän ikväll...

lördag 27 augusti 2011

And so it begins

Som många vet har jag den senaste veckan varit i full färd med att flytta till Jönköping, och det är därför jag inte kunnat uppdatera så mycket. Hur som helst är jag nu inpackad och uppackad i nya lägenheten och allting har gått fantastiskt bra. Lägenheten är superfin (jag utlovar bilder senare) och jag och Johanna trivs mycket bra tillsammans. På denna vecka vi har varit här har vi hunnit med både det ena och det andra, men det handlar mest om matlagning, bakning, inflyttning och cykling. 

Igår hade vi vår första skoldag (I know, på en fredag!) som egentligen mest var en introduktion och ett första möte med klassen, som bara varade ca tre timmar. Och jag måste säga att klassen verkar HELT FANTASTISK! Det kommer bli ett bra år det här, det känner jag på mig. Jag tror att det inte KAN bli tråkigt om alla går in för att det ska bli roligt. Det känns bra att ta ett år för Gud och se vad han har planerat för mig. 

måndag 15 augusti 2011

En riktig inflyttningsfest!

Jönköpingsfesten

Nej, det är ingen reklamannons. Eller, jo nu är det väl det... men det är i alla fall jag som lagt in den. När jag som bäst kikade efter gym/sportcenter att bränna fettet på i höst, råkade jag av misstag snubbla in på den här sidan. Jönköping har alltså stadsfest i helgen, alltså samma helg som vi flyttar in! Vi åker dit på torsdag så då hinner vi packa upp det mesta och sedan åka in till schtaan och se vad som händer. Ett fullspäckat program verkar det vara med en del kända och mindre kända artister samt kultur och sportevenemang. Låter helt super! Vilken fantastisk invigning på ett fantastiskt år!

Bara en dag kvar!!

söndag 14 augusti 2011

Örebroresan

Här kommer Örebroresan i bilder:

Så här såg det ut på Gustavsviks Camping som vi bodde på. Stuga 12 till vänster var vår och den var faktiskt riktigt mysig. 

 Första dagen tog vi oss ut på Wadköping som är ett slags hembygdsområde kan man kanske säga. Det fanns i alla fall en hel del små museum och några loppisar och hantverksbodar. Riktigt härligt ställe!

... och systra min!
Mor min...


Vädret var helt fantastiskt underbart!

Det fanns ett café med uteservering på baksidan som vi äntrade och som jag blev lite kär i.

Så här fint hade de på en söt hylla.

 Och så här fint hade de på serveringen. 

 Vi hälsade på hemma hos Cajsa Varg.

Hon har minsann haft ett häftigt kök!

Även Kronbloms kök blev besökt.

 Det var lite mer "modernt".

Men denna gamla fina skolsal var ju nästan to die for. Enormt charmig.


Hela omgivningen var enormt vacker och jag hoppas jag kan besöka Wadköping igen.

Kvällen bjöd på familjegemenskap med många glada skratt.

Och snygga var vi ju förstås som aldrig förr! (speciellt dubbelhakan ^^)

Dagen efter det firades denna glada 14-åring. Nämligen världens bästa bror! Han fick tårta som var bakad av mamma och dekorerad av yours truly. 

Dagen till ära åkte vi till Boda Borg i Karlskoga och hade SUPERROLIGT i många många timmar. Det blev mycket skratt, svett och tankevurpor.

Så vi avslutade den händelserika dagen med pizza hemma hos denna fina syster.

Nästa dag blev det att packa igen; hejdå till stugan och hej till Linas lägenhet för att spendera sista natten där.

Vi dekorerade cupcaces (mest Lina och Albins projekt men jag och mor fick vara med på ett hörn)


Och sedan ÅT VI DEM SÅKLART! Farligt goda var vad de var!

Sedan var det hej då även till Linas lägenhet och därmed också hej då till Örebro. Vilken fantastisk semester!

fredag 12 augusti 2011

Vi hade i alla fall tur med vädret

... och resten var hur bra som helst det med! 

Semestern började med två dagar i Östersund, bara mamma och jag. Blir nog enklast om jag berättar med bilderna.

Vi åkte med morgonbussen som var framme halv tre på eftermiddagen. Där väntade oss ett fint hotellrum på ett väldigt centralt hotell. Det var min första hotellvistelse (någonsin!) så det kändes lite lyxigt. (dock fick jag ont i ryggen för att sängen var för mjuk, men det behöver vi ju inte tala om...)

Efter lite shopping gick vi på en asiatisk restaurang och åt gooood mat! 

Lite så här såg den ut. Mums!

Finaste mamma!

Finaste jag!

Ehh... hehe... det var ju den här bilden jag skulle visa... ^^

Ungefär så här mycket fyndade jag på "halva-reapriset-erbjudandet" som de hade i nästan alla butiker. Tacka vet jag shopping i säsongsbyten!

Ungefär så här mycket handlade vi tillsammans. 

Och ungefär så här cool var jag när vi blev hämtade av Albin och pappa när vår Östersundsvistelse var över.

Då glassade jag runt i dessa underbara solglasögon på väg till Örebro. Mer om den resan i nästa inlägg!

lördag 6 augusti 2011

En härlig semester och en ljuv framtid

Chillar i Örebro tillsammans med familjen. Just nu dekorerar syster och bror cupcakes och senare ska syster dekorera lådor med mig med hjälp av decoupage-metoden. Har alltid velat testat det, för det ser så enkelt och roligt ut, och nu ska det äntligen bli av. Spännande!

Vi har haft en riktigt rolig vecka och hunnit med både det ena och det andra. Bland annat ett besök på Boda Borg i Karlskoga, vilket var hur sjukt roligt som helst! Men idag har vi alla träningsvärk i både armar och ben efter både klättring, krypning och hängning i både det ena och det andra.

Jag har fyndat en hel massa nytt till min garderob, så nu ser jag fram emot att få komma hem och rensa ut gamla trasor som jag envist burit runt på alldeles för länge. Det är spännande att se hur ens klädstil förändras från år till år och jag börjar äntligen känna att jag har hittat min stil, vad som är jag.

Längtar till flytten gör jag också, men jag har ändå en liten klump i magen som hela tiden påminner mig om att det knappt är två veckor kvar innan flyttlasset drar iväg och jag har fortfarande jättemycket att göra hemma. Lådor som ska rensas, porslin som ska väljas ut, lådor som ska packas, beslut som ska tas, bord och stolar som ska målas och en hel massa mental förberedelse som ska göras innan jag är redo för Jönköping. Jag önskar att den tiden bara var förbi, att jag redan var på plats och visste hur min närmsta framtid kommer att se ut. Men det gör jag inte. Än. Men snart.

måndag 1 augusti 2011

Ljuvliga dag

Vaknar upp till en tidig morgon och känner glädjen rusa genom kroppen. Jag är ledig och jag ska fara till Östersund med min älskade mor! Packandet är snart klart, ska bara ladda in en helt ny ljudbok i telefonen, blir mycket buss- och bilåkande. Men det ser jag fram emot, jag har varit alldeles för stilla alldeles för länge nu. I Forsnäs är det lugnt, och det har jag behövt, men nu börjar jag vara rastlös och vill ha fart och fläkt igen.

Det lär jag ju få snart eftersom Jönköping inte är så litet och det bara är tre veckor kvar innan jag är där.

Sneekpeek på vårt framtida kök.