tisdag 7 februari 2012

Snart åker vi!

Imorgon smäller det! ... eller förhoppningsvis inte, vi hoppas på en lugn och trygg flygresa till de södra delarna av världen. Än så länge är alla alternor friska och humöret är på topp, även fast vi alla har lite blandade känslor.

Det kommer att bli en fantastisk resa, men samtidigt en väldigt stor utmaning. Vi ska besöka kulturer som vi aldrig har varit i kontakt med tidigare och leva på ett sätt som vi inte är vana vid. Vi kommer att se platser och miljöer som vi aldrig har kunnat föreställa oss och möta människor som vi kommer fästa oss vid och inte vilja lämna. Jag är övertygad om att dessa veckor utomlands kommer att kunna förändra oss, öppna våra perspektiv och vi kommer att ha lärt oss mycket när vi väl sätter foten på svensk mark igen.

Min förhoppning är att denna resa ska bli minnesvärd och betydelsefull på ett positivt sätt, så att jag kan se tillbaka på den med glädje och dra nytta av de erfarenheter den har gett mig. Jag hoppas att det ska vara värt pengarna och att jag inte ska behöva ha magsjuka på grund av en onödig bakterie eller ligga i koma för att jag blivit biten av en orm som gillade mina converse lite för mycket. Jag ber Gud om beskydd och vågar gå i tro att han faktiskt skyddar oss där vi går fram. Jag tror att Gud kommer leda oss längs vägen och jag förväntar mig att han ska hjälpa oss att göra resan till vår livs resa - en fantastisk upplevelse!

P.s. Byter bakgrundsbild så att ni bättre ska få en känsla på hur jag har det under tiden jag är borta. Jag ska försöka skriva så mycket jag kan under resan, men jag kan inte lova att det blir mycket, och kanske inte förrän vi är i Sydafrika, alltså om tre veckor ungefär... så då vet ni...

söndag 5 februari 2012

Tillfälligt ute

Väskorna är packade och lägenheten städad, för ikväll flyttar vi ut. Vi ska nämligen hyra ut vår lägenhet under tiden som vi är borta, till en tjej som vi aldrig har träffat tidigare. Men det ska nog gå bra, hon verkar schysst. Sedan ska vi bo hos andra i några dagar innan vi sätter oss på bussen mot Arlanda. Därifrån flyger vi på onsdagkväll och är framme på torsdag i Etiopien, Addis Abeba närmare bestämt. Där ska vi vara några dagar och bekanta oss med kulturen och miljön innan vi fortsätter till några andra byar och städer i landet. Ungefär tre veckor är vi i Etiopien innan vi drar ner till Sydafrika och gör det landet ännu mer osäkert än det redan är.

onsdag 1 februari 2012

Tagga till tusen

Det har varit lite väl dött på bloggen den senaste tiden och jag skäms lite grann... Men i ärlighetens namn har jag varit rätt upptagen och njutit av livet som bibelskoleelev, flickvän, syster och vän. Jag har med andra ord spenderat mycket tid i kyrkan, med vänner och med min pojkvän. Dessutom har jag hunnit åka fram och tillbaka till Örebro för att hälsa på min syster och hennes kille. Det var roligt att äntligen få presentera min Daniel för hennes PP och inte fullt förvånande pratade de en del politik och historia som verkar vara något av deras intressen båda två.

Men det som allra mest har präglat mina senaste veckor är tankarna och förberedelserna inför resan som närmar sig med stormsteg. Om bara en vecka står vi på arlanda och väntar på flyget som ska ta oss till Etiopien. Igår packade jag väskan nästan helt full och ikväll ska jag och Maria sy docktröjor till handdockorna (stora ena) som vi ska ha med oss på resan. Det har varit mycket att ordna med och det finns fortfarande en hel del kvar. Men på söndag hoppas jag att allt ska vara klart, för då flyttar jag och Johanna ut. Vi ska nämligen hyra ut vår lägenhet till en annan tjej under tiden vi är borta.

Längtar som en galning att få sätta foten på afrikansk mark, men jag vet att jag kommer längta mycket tillbaka. Det blir skönt att få åka hem till familjen och vila ut när jag kommer tillbaka från resan. Men först ska jag TAGGA!!!