måndag 28 februari 2011

Bild 13: Du och någon klasskompis

En av de klasskompisar som jag är allra närmast är Johanna. Hon är en helt fantastisk människa som får livets kugghjul att gå en smula lättare med sin härliga humor och sina kloka ord. Ikväll gick vi på en promenad kl. 19 men det slutade i att vi satt i min soffa och åt choklad och pratade oavbrutet till kl 23. Jag hoppas verkligen att vi kommer fortsätta hålla kontakt även om vi hamnar på olika delar av Sverige nästa höst. För mig är hon i alla fall mer än bara en klasskompis. 
Jag tror att jag har lagt upp bilden tidigare i något sammanhang, men det är tragiskt nog den bästa jag har på oss två (varför finns det inte fler?!) och den är i alla fall tagen i Bocksliden 2009.

söndag 27 februari 2011

Bild 12: En bild på din vardag

Detta var inget svårt val av bild. Min vardag tas allra mest upp att att plugga tillsammans med detta sköna gäng!
Bilden är tagen med mobil så ni får ursäkta kvalitén.

fredag 25 februari 2011

Bild 10: Någon du tycker är väldigt snäll

Favoritdanne måste ju ändå vara en av de snällaste personer jag känner! Detta är en bild från 2009 när Nightsky spelade på Vinterrocken i Skellefteå. Det var en riktigt rolig helg!

torsdag 24 februari 2011

När det känns som att det var igår

Det är verkligen härligt när man träffar en god vän som man inte sett på länge. Man har så mycket att ta igen och man pratar konstant i timme ut och timme in. Speciellt trevligt är det när det är någon som känner en, kanske bättre än man gör själv, och förstår en så bra som bara en bästa vän kan göra. Tack för att du fortfarande är min vän, trots allt som har hänt, och att du vill fortsätta att vara det. Vi kan ju också tacka (stora) Lilla Bageriet för att det är ett så bra ställe att umgås på.
Det väcker liksom minnen från en svunnen tid.

Bild 9: Någon i din släkt

Då får det bli en bild på min underbara mormor som är precis som en mormor ska vara. En omtänksam, trygg, bullbakande pysselmormor. Som henne vill jag bli en dag! (och lika snövitt hår ska jag minsann också få!)
Bilden är från julen 2010

onsdag 23 februari 2011

Chokladfondant med vaniljglass

Mm! Visst ser det smarrigt ut! Låt mig då få tala om att det var det! Jag och Johanna lagade till denna underbara efterrätt på "modern mat"-kursen idag. Det är chokladfondant med hemmagjord (vi tillredde den i onsdags) vaniljglass toppad med hallon. Supergott! 

Jag är verkligen jätteglad att jag började den kursen. Äntligen har jag insett att det faktiskt inte är så svårt - och till och med roligt - att stå i köket! Jag började tvivla på att den dagen någonsin skulle komma, men nu har alltså poletten trillat ner. Så bra för mina framtida barn då... Och för mig förstås ^^

Kommentarsvar

Anonym sa...

Men åh! Det där blev jag lite avundsjuk på! Vars har du fått tag i det där broderiet? Jag älskar verkligen korsstygn! Och där har jag ju motiv som jag skulle gilla dessutom :P
Så sjukt fuskigt!

Men kul att se att du gjort nåt sånt där snyggt! :D
kraam på dig!

/Lillsajmon

Svar: Jag beställde det från "Atelje Margaretha" , men det var ju ett tag sedan så jag vet inte om de har kvar det till försäljning. Jaså, håller du på med korsstygn? Eller tycker du bara att det är snyggt? Det här som jag gjorde var i alla fall en riktig utmaning! Stort som tusan och massor med trådar hit och dit. Men har man bara tålamod och är noga så går det super! :D Vad kul att du tyckte om det! 

Bild 8: En person som du saknar

Det finns många människor jag saknar och det var svårt att välja. Men två underbart härliga personer som jag tycker väldigt mycket om, men som jag spenderar alldeles för lite tid med är paret Emelie och Emanuel. Jag har inte träffat dem sen i somras och till råga på allt så är en av dem i Portugal just nu, och den andra i Swaziland. Tänka sig! Jag hoppas att jag kan se dem i somras igen för det var allt för länge sen nu...
Bilden är tagen på Herr och Fru Tanderyds bröllop sommaren 2010

tisdag 22 februari 2011

Magnificent wizard

Kom just att tänka på att jag inte är klar med detta broderi som jag började med för några år sedan. Bara det högra hörnet och efterstygnen kvar! Ska försöka vara klar med hela innan studenten så att jag kan hänga upp den färdiga tavlan i mitt nya hem, vilket det nu än blir... Motivet är kanske inte riktig "Elin-stil" men det var väldigt intressant att sy på svart väv! 

Däremot håller jag även på med ett annat stor-projekt på vit väv som är lite mer min stil. "Buttons and bears" heter den och är lite mer av det sötare slaget, jämfört med den som jag håller på med nu.

Bild 7: En bild som du aldrig lagt upp

Tror inte jag har lagt upp denna bild. Tog den i somras när jag och Johanna gick på upptäcktsfärd runt våra ägor i Forsnäs. Det finns ett gammalt, gammalt hus där.

söndag 20 februari 2011

Efter en intensiv helg

Jag tror att jag måste vara den tröttaste personen i hela Lycksele just nu. Efter en helg i Skellefteå med planering inför barnens lappis så har man inte mycket krafter kvar. Och inte hjälpte det att vara uppe till halv fem imorse, så jag knappt fick sova fyra timmar! Men det var det värt eftersom jag hade världens bästa "prata-ut-snack" med världens bästa Stina. Jag måste bara få säga att denna fröken Nyman är helt fantastisk! Och det är ju för övrigt alla andra som också är med i barnens lappis-teamet. Tack för att ni finns och för att ni gjorde denna helg till en riktigt bra och minnesvärd en! Jag ser väldigt mycket fram emot lapplandsveckan nu, jag tror att det kommer bli riktigt, riktigt super!

Stina.

Man måste bara älska barnen!

"Lappisborgen är vårt hem, såklart!"

Kommentarsvar

19 februari 2011 12:35 

Johannes sa...

Haha, har inte hänt så mycket sen sist. Fortfarande lika söt och gillar att dansa ;)


Johanna sa...

NEJ MEN USCH VILKEN SÖTNOS!!! (jag dog litegrann)

Svar: Tack Johanna och Johannes! Men jag dansar ju inte, jag tycker ju bara att det är onödigt att stå upp själv när man kan luta sig mot en vägg ;D

Bild 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

lördag 19 februari 2011

fredag 18 februari 2011

Bild 4: En bild på en konstig tid i ditt liv

Det här var inte lätt inte... Jag brukar nämligen inte fota så mycket under konstiga perioder i mitt liv. Men det får bli denna mystiska bild i alla fall. Ni ser ju datumet åtminstone...

Kommentarsvar

Johanna sa...

TACK SJÄLV ELIN!!! Vi ska steka på beachen i sommar som ingen annan någonsin har gjort. Så det så.

torsdag 17 februari 2011

Beach 2011, I'm on my way!

Jag är så glad att jag äntligen har hittat riktig inspiration till att TRÄNA! Nu vill jag bara träna, träna, träna och det känns som att jag aldrig blir less! Denna vecka har jag tränat tre av fyra kvällar, varav jag tränade på skolan den dag jag inte tränade på kvällen. Jag har nämligen upptäckt att ju mer jag har planerat om kvällarna, desto mer annat får jag gjort! Kanske lite bakvänt, men jag blir så fruktansvärt lat när jag inte har några "måsten" på planerade tider. Dessutom mår jag så mycket bättre själsligt nu efter att ha tränat så mycket den senaste tiden. Jag har blivit mycket piggare och fått mycket mer energi till att ta tag i jobbiga saker. Det är fantastiskt! Jag hoppas verkligen att det håller i sig läänge.

Jag måste bara ge ett stort tack till Johanna som är min goda vän och numera även träningspartner. Utan henne vore det inte lika roligt att fara på träningarna och det är bra att ha någon som stöttar en och som man själv kan stötta. Det blir som inte lika jobbigt då. Så vi tränar för fullt och säger sedan hej till Beach 2011!

Bild 3: En bild på någon i din familj

Då får det bli en bild på min fantastiska mor eftersom hon är en kvinna som är en stor inspiration och förebild för mig! Igår hade hon vägarna förbi Lycksele så vi passade på att käka lunch på stan tillsammans. Vi satt en lång stund och bara pratade. Det går så lätt att prata med mamma, jag kan verkligen prata med henne om allt! Jag är så glad över den relation vi har idag och en god relation med mina föräldrar är en av grudstenarna i mitt liv. Tänk vad fantastiskt att födas in i denna värld med två starka personer som älskar en, tar hand om en och som ser som sin främsta uppgift att se till att man har det bra! Jag känner mig aldrig ensam för jag vet att jag alltid kommer att ha mor och far på min sida, vad som än händer! 

Nu känner jag att det är på sin plats att lägga upp en bild på min pappa också, eftersom han har minst lika stor del i att jag känner mig så trygg.
Syster får vara med på ett hörn också, eftersom även hon är en stor inspiration för mig. 
Äsch, nu blev det visst inte bara bild på en person i min familj, utan på tre. Så då kan jag ju lika gärna lägga upp en på min lillebror också, när jag ändå håller på... 

Bilderna är tagna julen 2010, och nej - hunden är inte vår.

Bild 2: En bild på dig själv

Höll ju på att glömma dagens bild! Men bättre sent än aldrig, detta är dock inte torsdagens bild, utan onsdagens. Men sent är det, jag måste lägga mig snart. Men här är bilden!

tisdag 15 februari 2011

Varma vantar värmer vid vintertid

Kom att tänka på att jag denna vinter har stickat två par vantar som jag inte har berättat om. Det första paret är stickat i mosstickning i lite tjockare ullgarn, men tyvärr har de blivit lite uttöjda (vilket syns på bilden) eftersom jag, tack vare kylan, varit tvungen att gå med dubbla vantar denna vinter. 

Det andra paret är stickade i ett slags flätmönster som gör dem väldigt varma. De är för övrigt en försenad julklapp till min moster som jag ska se till att hon får så snart som möjligt! 


Båda paren har jag själv komponerat mönstret till så om någon vill ha det så är det bara att säga till!

"It's like a circle, it never ends"

Idag fick jag börja dagen med en härlig sovmorgon! Men trots att jag började min första och enda lektion för dagen kl 13, så klev jag upp 8.30, kokade te, åt lite havrefras med yoghurt, och satte sedan igång med skolarbetet. Det som stod på tur var att jag skulle förbereda "lektionen" (presentationen) som jag och William skulle ha senare på biologin, kl 13. Så jag arbetade rätt mycket med det, innan det var dags att vandra till skolan.

Presentationen handlade om något så spännande som hormoner, och det gick faktiskt helt okej. Vi lurade in  kunskap i våra klasskamrater genom att först låta dem skriva, sedan fick de lyssna på när jag och W gick igenom det de hade skrivit, för att slutligen lämna ut texten på det vi hade berättat. Så de fick kunskapen genom att skriva, lyssna och läsa. Det, mina vänner, kallas pedagogik ;)

Under senare delen av lektionen fick vi besök av några förskräckta nior som hälsade på NV-programmet. Som vanligt vände hela min klass ryggen till dem och jag var den enda som faktiskt vågade mig på att prata med dem. Niorna riktade således sin uppmärksamhet till mig, men detta fick den följden att mina klasskompisar själva ville ta åt sig uppmärksamheten och började därmed reta mig och påstå att jag ljög för dessa niondeklassare. Jag försökte intala de yngre eleverna att gymnasiet inte alls var farligt och att allt man kunde göra var att välja det som kändes rätt just då, man kan ju egentligen aldrig veta om man kommer trivas i förväg liksom. Men NV3 höll inte med mig och de ansåg tvärt om, att de hade dragit en nitlott som valt natur, som om inte de stackars niorna hade nog med ångest...

Nu för tiden verkar det ha blivit populärt i min klass att använda citatet: "It's like a circle, it never ends", för att beskriva någon som börjat ljuga och kommit i en ond cirkel och inte kan sluta ljuga. Oftast syftas detta på mig, vilket är konstigt, eftersom jag mycket sällan ljuger... Och då talar jag faktiskt sanning nu.

Dagens ris går alltså till min klass, som inte alltid vet vad som anses som olämpligt beteende.

Bild 1: Någon du umgås väldigt mycket med

Så jag börjar direkt med bild nummer ett!

Men det är svårt, jag umgås inte med någon sådär speciellt mycket, annat än mina klasskompisar som jag träffar var och varannan dag. Så det får bli en bild på några av dem.


Här är vi i Bocksliden (skidbacke utanför Lycksele) på friluftsdag i tvåan. Nästan ett år sedan. Jag tycker om er fortfarande ^^

30 dagar med bilder

Jag tänkte att det skulle vara roligt att prova på denna grej som jag hittade på Fridas blogg. Jag kommer alltså att lägga upp en speciell bild varje dag i 30 dagar framåt. Kanske ett sätt att få användning av de där bilderna som kanske inte är så fina, men som betyder desto mer. Like it or not, here it goes!

Bild 1: Någon du umgås väldigt mycket med.
Bild 2: En bild på dig själv.
Bild 3: En bild på någon i din familj.
Bild 4:
 En bild på en konstig tid i ditt liv.
Bild 5: En gammal bild på dig själv.
Bild 6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
Bild 7: En bild som du aldrig lagt upp.
Bild 8: En person som du saknar.
Bild 9: Någon i din släkt.
Bild 10: Någon du tycker är väldigt snäll.
Bild 11: En person du kan berätta allt för.
Bild 12En bild på din vardag.
Bild 13: Du och någon klasskompis.
Bild 14En bild som påminner dig om gamla tider.
Bild 15: En person som du vill vara med.
Bild 16En bild på dig själv.
Bild 17En ovanlig bild.
Bild 18En bild på din fritid.
Bild 19: En person som är snygg.
Bild 20En bild på dina närmaste.
Bild 21En person som alltid ställer upp för dig.
Bild 22: En bild på en tid du saknar.
Bild 23En bild från i somras.
Bild 24: En bild som gör dig glad.
Bild 25: En person som alltid gör dig glad.
Bild 26Någon/några som du alltid har roligt med.
Bild 27: En bild som du alltid skrattar åt.
Bild 28: En tokig bild.
Bild 29: Den nyaste bilden på dig själv.
Bild 30: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

söndag 13 februari 2011

Att dansa med fötterna är en sak, att dansa med hjärtat en annan


One Way Dancers Foto: Paulina Holmgren

Det är helt otroligt vilken dansinspiration jag har haft i helgen! Jag tror till och med att jag är färdig med dansen till min workshop. Och jag är faktiskt supernöjd, jag tror att det kommer bli sjukt bra! Fast jag behöver nog testa att lära ut den till dansgruppen, för att se om de funkar i andras än mitt huvud, liksom.

Hur som helst så hoppas jag att denna inspiration ska hålla i sig tills ikväll när vi har dansträning. Det verkar vara dags att börja knåpa på en ny dans! Så himla roligt! :D Vilken lycka!

p.s. Bilderna fick vara små för de är ändå lite suddiga...

lördag 12 februari 2011

Alla dagar är bra dagar!

Det finns vissa dagar när det känns som att allting bara tynger ner en. Då spelar det ingen roll vad man gör, livet känns ändå jobbigt och meningslöst. Men är inte även dessa dagar bra dagar? Jag menar, hur ska man annars kunna uppskatta de där dagarna när allting bara flyter på och man verkar lyckas med allt man företar sig? Jag skulle alltså vilja påstå att alla daga är bra dagar, även när det inte känns så.

Den senaste veckan har varit väldigt upp och ner för mig. Den började med att jag kände mig deppad och opepp på ALLT! Ingenting var roligt och jag trodde nästan att jag hade hela världens tyngd på mina axlar. Jag var inte riktigt mig själv och det fick gå ut över personer jag tycker om.

Men som genom ett trollslag förändrades allt det och de senaste dagarna har jag bara känt glädje i hjärtat! Glädje glädje över de människor som omger mig, glädje över en ljus framtid och glädje för över att vara just Elin Westerberg. Det är förunderligt hur livet kan gå från att kännas mörkt och dimmigt, till att vara ljust och hoppfullt, till synes helt utan anledning. Vad är det som styr glädjecentrat liksom? Ibland undrar man om det är hjärnan som spelar en spratt, eller om det helt enkelt är Gud som ingriper när man är som längst nere på botten. Både och kanske.

Hur som helst har denna nyfunna inspiration lett till att jag igår skrev om ett slut på en av sagorna till min sagobok och jag hade ett flyt som sällan uppkommer. Det var som att jag inte ens behövde tänka, jag bara skrev! När jag var nöjd kollade jag på klockan och upptäckte till min förvåning att det hade gått 45 minuter! Det kändes som tio.

Idag fortsatte min inspiration och efter en halvtimmes spinningpass så ägnade jag en timme åt att koreografera ett riktigt bra stycke till dansen som jag ska lära ut på min dansworkshop på Någonting Större i Vännäs under påskhelgen. Jag känner mig verkligen taggad på att hålla en egen workshop och jag hoppas att det kommer många som vill gå på den! Vilken utmaning det kommer bli - and I love it!

Det är väl tur att det finns dagar som man får ha flyt också, men man hade inte kunnat uppskatta dem utan de där trista, grå. Så vi välkomnar dem också - bara de inte dyker upp allt för ofta.

torsdag 10 februari 2011

Återvändsgränder

När jag satt och läste en artikel om 1700-talet så hittade jag ett fint litet citat. Det låter kanske lite klyschigt men är inte desto sämre för det.

"Återvändsgränder är inte så meningslösa som det ibland kan låta; när man väl förstått att de inte leder någonvart, så kan man söka sig vidare på andra vägar." /Gunnar Wetterberg



En ny favorit eller två


Jag har hittat en ny favorit inom mörk choklad! Lindt Excellence "A touch of sea salt" har en mysig smak av mörk choklad som gifter sig galant med havssaltet som ger den en touch av sötma utan att smaka sött. Jag hade aldrig kunnat tro att den skulle vara så god som den var, så jag tackar Johannes som tipsade mig om den. Marabou Premiums version av mörk choklad med havssalt innehåller även pecannötter, men den var inte riktigt lika god då den innehöll betydligt mindre salt än Lindts. Den funkade dock skapligt ändå!
Härligt med choklad som inte tillverkas för att vara sliskig! 

Nu ska jag sätta mig i soffan, läsa lite historialäxa och knapra lite choklad!
Trevlig kväll!

onsdag 9 februari 2011

En bok som berör

Ljudet av ditt hjärta
Så kallas den tredje boken i twilight-serien, som på engelska heter Eclipse. Åh, nej, tänker ni nu, har hon också hamnat där? I så fall måste jag göra er besvikna. För ja, jag har hamnat där.
     Jag måste erkänna att jag till en början var extremt skeptisk till all twilighthysteri som rådde bland så många tonårstjejer och jag bestämde mig snabbt för att inte läsa en sida av den löjliga "fjortisserien". Jag höll fast vid det, och litade inte på mina klasskompisar när så gott som alla (tjejer) berättade hur fantastiskt bra böckerna var och hur de kunde sitta timmar i sträck och läsa om Bella och Edwards omöjliga kärlek. Jag tyckte att de var löjliga som upphöjde serien till skyarna som om den var den bästa de hade läst. Jag menar, varför skulle denna kärleksaga vara bättre än någon annan? De överdriver säkert. Men jag misstog mig.
     Jag hade inte planerat att läsa historien. Det fanns inga planer i världen på det. Men när sommaren närmade sig förra året och jag sökte på skolbiblioteket efter en ljudbok i form av ett litet minneskort som man kan stoppa direkt in i telefonen, så hade jag inget val. Om jag kunde drömma var den enda de lånade ut som inte bestod av CD-skivor. Så jag gav mig, efter stort övervägande. Jag ville trots allt bara ha något att lyssna på när jag promenerade, det skulle inte spela någon roll vad det var. Så jag lånade hem den, lyssnade på den, och blev twilightfrälst. Efter den sommaren var jag tvungen att låna hem även andra och tredje boken (i bokform) och numera är jag stolt över att vara en anhängare i twilightklanen.
     Den kärlekshistoria som Stephenie Meyer skriver om är inte som vilken kärlekshistoria som helst. Den är djup, komplicerad och svår på många sätt. Huvudpersonernas kärlek är omöjlig, men samtidigt självklar och rätt. Det uppkommer hela tiden tvister och de måste alla kämpa för att överleva. Den täcker alla klassiska teman som kärlek, hat, vänskap, fiendskap och många fler. Boken är extremt välskriven och i många fall väldigt oförutsägbar och inte alls som man tror att den ska vara.
     Jag vill därför rekommendera den här boken, ja faktiskt hela serien, till dig som är skeptisk och inte har fallit för det stora grupptrycket, ännu. Det finns fortfarande hopp för dig att få följa med på en underbar resa tillsammans med Isabella Swan och de andra. Inte för att andra läser den, eller för att jag säger att du ska det,  utan helt enkelt för att den är så fruktansvärt bra! Det vore synd att inte ge den fantastiska berättelsen en chans.

tisdag 8 februari 2011

Dagens spel - Alxemy

Tack till Frida, som hittade dagens mest beroendeframkallande spel! Det heter Alxemy (klicka här för att spela) och går ut på att kombinera olika element för att skapa en egen värld! Både klurigt och roligt. Vissa kombinationer var logiska medan man bara skrattade åt andra.

Exempel 1: Kombinera eld och vatten för att skapa ånga. Rätt så logiskt, va? 
Exempel 2: Kombinera häst och färg för att skapa en zebra! Fyndigt, eller hur?

Det går rätt fort att spela igenom, speciellt om man använder fusket som finns länkat i spelet. Grymt roligt om man är lite uttråkad. Rekommenderas ;D


måndag 7 februari 2011

Baby Hurricane

Dagen inleddes med kanelbullebak med fröken Magnusson på kursen "modern mat" som vi läser. Eller, läser och läser, det är inte så mycket läsande, mest görande. Hur som helst blev de supergoda, men tack vare föregående inlägg så bjöd jag bort alla mina utom fyra ;) Så nu har jag gjort dagens goda gärning och sett till att mina klasskompisar blev en smula gladare!

Efter ett långt hål tack vare frånvaron av lärare hade jag en tyskalektion som slutade med att jag somnade när vi skulle läsa Der Vorleser. Boken var alltså inte mer intressant än så. Min trötthet och oengagemang kan dock ha berott på att jag kom hem från Sundsvall vid midnatt igår efter en trevlig helg hemma hos Johannes och Josef. Så jag var med andra ord rätt så trött i allmänhet.

En negativ sak är däremot att studentbalen mest troligt kommer att äga rum den 1:a juni, samma datum som det var tänkt att jag skulle befinna mig i Hamburg i och med skolresan med tyskaklasserna. Så nu får vi se om jag och William måste prioritera bort resan eller balen... Känns mycket drygt det faktiskt. Egentligen är jag inte så taggad på att åka, men det hade ju varit roligt! Men vi får låta tiden avgöra, det blir som det blir.

Jag bjuder på en låt som jag föll för förra veckan. Videon är rätt så fin också, Roger Pontare är med.

It is time

Idag gjorde jag den fruktansvärda upptäckten att jag på något vis lyckats lägga på mig 3 kg på bara två veckor! Hur gick det till liksom, kan någon svara på det? Så nu blir det hårdträning hela veckan! Start ikväll med min vän Johanna på funktionell träning, en av korpens gruppträningar. Imorgon blir det step muskel och på onsdag zumba. Vi får väl se om jag pallar, men det tror jag nog.

torsdag 3 februari 2011

Snake på Youtube

HAHA! Jag visste inte att man kunde spela "snake" på youtube!

Hittade detta i ett kommentarsfält:


EN HEMLIG SAK MED YOUTUBE
1. pausa videon
2. håll in vänsterpilen i ungefär 3 sek.
3. tryck sedan på uppåt pilen samtidigt du håller ned vänsterpilen.
4. TADAA, så spelar du snake ! :D

Trodde det var ett skämt, men det funkade verkligen. Otroligt!
Men det kanske man har kunnat göra länge, det kanske är jag som är efter... vad vet jag?

tisdag 1 februari 2011

Mörk, ljus, mittemellan


Jag är galet sugen på choklad just nu! 

Det finns bättre saker att göra

Är det bara jag som har något emot dissektioner?

Ibland förstår jag inte hur jag tänkte när jag i nian trodde att det var läkare jag ville bli. Jag menar, jag tycker ju till och med att blod är obehagligt, så det hade nog inte gått så bra nej. Hur som helst ska vi dissekera små stackars fåglar på biologin idag. Som tur är så är det inte obligatoriskt, så jag tror jag vackert tar och stannar hemma istället. Det var nog med vår senaste dissektion av en fet råtta. Inte alls roligt. Punkt.



bild tagen från jordanhoffman.com