lördag 5 mars 2011

Spontanbak en fin fredag

Ibland har man allt tur att man fortfarande går gymnasiet så att man får ha sportlov. Vårt lov inleddes alltså igår kl. 9.20 efter en rätt så ovärd lektion i svenska. Inte långt efter det befann sig sedan större delen av klassen nere på torget eftersom det var dags för den årliga vårmarknaden. Trots att det alltid är samma gamla slags stånd som till större delen består av försäljning av sockar, garner, smycken, filmer, hantverk, godis, munkar och andra diverse ätbara ting så är det ändå alltid något speciellt med marknaden i Lycksele. Hela staden blir liksom påverkad av det och evenemang anordnas i alla slags sammanhang för att hänga med i den festliga stämningen som på något vis alltid infinner sig.

Hur som helst så gick jag runt mycket med Johanna och när vi var less på doften av brända mandlar och grillspett så vandrade vi till min lägenhet för att göra ett stort spontanbak för att senare bjuda in till fika som för att fira att sportlovet hade tagit sin början. Nog har vi alltid tyckt att vi har varit duktiga i köket men vi tog oss nog ändå lite vatten över huvudet. Vi bestämde oss för att baka både biskvier, cupcakes och någon annan slags sliskig kaka. Till en början gick allting fint och vi lyckades använda oss av precis hela mitt kök och nästan alla mina köksgrejer också.

Men efter två misslyckade plåtar som skulle ha varit bottnarna till biskvierna så insåg vi att vi tragiskt nog hade köpt marsipan istället för mandelmassa...
Det blev marsipanflarn istället. Äckligt. 
Men vi lyckades i alla fall med allt det andra och det resulterade ändå i tre olika sorters kakor. Vi använde fyllningen som skulle ha varit i biskvierna som glasyr på några bananmuffins och mörk choklad på de andra.

Johanna var förste servitris när vännerna anlände!
Resten av kvällen spenderades en stund på "högstadie"disco på MB och en extra stunds häng i min soffa med Johanna och Jessica. Mycket bra fredag!

1 kommentar:

  1. HAHA! Marsipanflarnen var verkligen ingen hit, men vi hade ju roligt iallafall :)

    SvaraRadera