tisdag 15 februari 2011

"It's like a circle, it never ends"

Idag fick jag börja dagen med en härlig sovmorgon! Men trots att jag började min första och enda lektion för dagen kl 13, så klev jag upp 8.30, kokade te, åt lite havrefras med yoghurt, och satte sedan igång med skolarbetet. Det som stod på tur var att jag skulle förbereda "lektionen" (presentationen) som jag och William skulle ha senare på biologin, kl 13. Så jag arbetade rätt mycket med det, innan det var dags att vandra till skolan.

Presentationen handlade om något så spännande som hormoner, och det gick faktiskt helt okej. Vi lurade in  kunskap i våra klasskamrater genom att först låta dem skriva, sedan fick de lyssna på när jag och W gick igenom det de hade skrivit, för att slutligen lämna ut texten på det vi hade berättat. Så de fick kunskapen genom att skriva, lyssna och läsa. Det, mina vänner, kallas pedagogik ;)

Under senare delen av lektionen fick vi besök av några förskräckta nior som hälsade på NV-programmet. Som vanligt vände hela min klass ryggen till dem och jag var den enda som faktiskt vågade mig på att prata med dem. Niorna riktade således sin uppmärksamhet till mig, men detta fick den följden att mina klasskompisar själva ville ta åt sig uppmärksamheten och började därmed reta mig och påstå att jag ljög för dessa niondeklassare. Jag försökte intala de yngre eleverna att gymnasiet inte alls var farligt och att allt man kunde göra var att välja det som kändes rätt just då, man kan ju egentligen aldrig veta om man kommer trivas i förväg liksom. Men NV3 höll inte med mig och de ansåg tvärt om, att de hade dragit en nitlott som valt natur, som om inte de stackars niorna hade nog med ångest...

Nu för tiden verkar det ha blivit populärt i min klass att använda citatet: "It's like a circle, it never ends", för att beskriva någon som börjat ljuga och kommit i en ond cirkel och inte kan sluta ljuga. Oftast syftas detta på mig, vilket är konstigt, eftersom jag mycket sällan ljuger... Och då talar jag faktiskt sanning nu.

Dagens ris går alltså till min klass, som inte alltid vet vad som anses som olämpligt beteende.

1 kommentar:

  1. Men Elin, nu tycker jag att du är elak.. Jag vill inte ha ris idag :o

    /Frida, som inte vet om hon lyckas kommentera nån gång..

    SvaraRadera