onsdag 29 juni 2011

En romantisk komedi

Jag har alltid haft svårt för romantiska komedier. De förutsägbara handlingarna, de pinsamma situationerna och de glättiga melodierna. Det kanske är svårt att tro, men jag tycker att filmer ska innehålla lite mer action och spänning. Dessutom ska man behöva tänka lite och förhoppningsvis lära sig något av det.

Men ibland händer det att jag hittar romantiska komedier som jag faktiskt har glädje av att se. Kanske är det skådespelarna, filmens ton eller helt enkelt mitt dåvarande humör som är anledningen till det. Hur som helst slog jag på teven ikväll och kom rakt in i en film som precis hade börjat.

The perfect man heter den och huvudrollerna spelas av bland andra Hilary Duff, Chris Noth och Heather Locklear. Faktiskt en riktigt sevärd film. En fin historia om en tonårsdotter som är trött på att flytta varje gång hennes mamma avslutar ett misslyckande förhållande. Hon försöker att göra hennes mamma lycklig genom att "hitta på" en man som skickar blommor och romantiska brev. Det är en vacker kärlekssaga med många dimensioner och inte fullt så pinsam som romantiska komedier tenderar att vara. Jag gillade den helt enkelt. Bara ett tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar