lördag 17 september 2011

Den är trovärdig

I veckan har vi haft en hel massa lektioner om bland annat bibelns uppkomst. Sjukt intressant måste jag säga och  man får en mycket större tilltro på Bibeln när man tänker på att den faktiskt är skriven under en period på ungefär 1000 år och av olika författare. Och inte vilka författare som helst, utan av profeter och lärjungar och andra som levde nära Jesus eller hade en väldigt nära relation till Gud. Att texterna sedan har kontrollerats och valts ut av redaktörer och påvar och en massa personer gör ju också att den känns mer trovärdig.

För jag tänker som så här: Hur skulle så många människor genom tiderna kunna ha fel när de säger att Gud finns? Hur skulle så många människor ha kunnat bli "lurade" att tro det? Hur skulle det kunna finnas så fruktansvärt många kristna människor i världen om allting bara var bluff? 

1 kommentar:

  1. men alla hinduer, muslimer och allt annat, ser du det på samma sätt? Att dom inte heller ha kunnat blivit lurade för att de är så många anhängare?

    Människor har alltid behövt något att tro på. Bluff eller inte. Många runt om i världen tror på spöken m.m och det finns i så fall också eftersom så många kan ju inte ha blivit lurade.. eller?

    SvaraRadera