torsdag 22 september 2011

Segling

Nu är vi tillbaka efter våra dagar till sjöss. Östersjön närmare bestämt, för vi har nämligen seglat till Öland och tillbaka tillsammans med bibelskolan. Under resan har vi fått vara med om mycket och det har varit välsignat på många plan.

Direkt efter skolan i måndags begav vi oss till Oskarshamn där vi spenderade kvällen och natten på missionsbåten Shalom. Strax efter frukost tisdag morgon satte vi kurs mot Borgholm, en av städerna på Öland, och det var en fantastiskt fin dag att vara ute på det stora blå. En halvtimme spenderades åt personlig andakt på båten och de resterande timmarna det tog för oss att nå land använde vi till att umgås och lära känna varandra lite bättre.

När vi slutligen nådde land delade vi in oss i grupper om två eller tre som sedan gick ut på bönevandring i staden. Jag personligen tyckte spontant att det var svårt att be för en plats som jag inte har någon anknytning till och inte känner å väl, så det var en utmaning. Men jag tycker ändå att det är riktigt trevligt med bönevandringar. Man får liksom känna en platsens atmosfär och känsla på ett annat sätt än vad man är van.

Vi hade även med oss några exemplar av en tidskrift om Shalom som vi delade ut till människor på stan. Några i klassen var väldigt frimodiga och gick fram till många, medan andra var mer försiktiga. Det var flera av oss som såg det som en riktig utmaning och jag tror att det är något som vi alla behöver växa i. Ofta kan man känna sig alldeles för "på" och att det därför inte känns rätt. Men ibland måste man kanske utmana sig själv att våga ändå, för man kan ju faktiskt vara med och göra skillnad för människor, även om man inte alltid tror det.

När vi kom tillbaka till båten väntade middagen på oss och sedan gav vi oss ut igen, denna gång till den lokala pingstkyrkan. Men att kliva in där var som att åka 40 år tillbaka i tiden. Kyrkan var liten, omodern och fylld av medlemmar varav inte en enda såg ut att vara över 30 och där medelåldern var närmare 60... Vi kände oss inte riktigt så hemma där med andra ord. Men vi var mest där för att delta i bön för Borgholm och församlingarna där och det tror jag verkligen behövdes.

Tidigt dagen efter åkte vi tillbaka till Oskarshamn, men hemma i Jönköping var vi inte förrän runt 17-tiden. Jag hade tur och hamnade i Paulinas bil för hon lät mig köra hela vägen hem, vilket var riktigt roligt! När jag kom hem till lägenheten hade jag många, många bilder från resan att gå igenom och jag hoppas att jag ska ha tid att ladda upp några här framöver. Men här kommer i alla fall ett litet smakprov!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar